Bylundsbil Asarum Blekinge Nya KIA EV& GT

Den laddbara rörelsen accelererar.

Under lanseringshelgen 27–28 maj har du möjlighet att provköra Kias mest kraftfulla bil någonsin. Med en acceleration 0–100 km/h på endast 3,5 sekunder, en toppfart på hela 260 km/h och 740 Nm i maximalt vridmoment är Kia EV6 GT är inte bara Kias mest dynamiska bil, utan också den mest underhållande.

KIA EV& Prisbelönt prestanda

Prisvinnande prestanda.

På New York International Auto Show varje år korar 100 biljournalister från 32 länder årets ”World Performance Car”. 2023 heter vinnaren Kia EV6 GT. För Kia är utmärkelsen ett fint kvitto på att bilpressen håller med om att Kia EV6 GT är något utöver det vanliga.

Kia EV6 GT är byggd på Kias nyutvecklade elbilsplattform E-GMP

En plattform att bygga på.

Kia EV6 GT är byggd på Kias nyutvecklade elbilsplattform E-GMP. Den möjliggör en låg tyngdpunkt med en optimal viktfördelning. Allt för att skapa en sportig upplevelse på kurviga vägar och en trygg och stabil upplevelse även i höga hastigheter.

Tillsammans med bilens höga effekt, elektroniska stötdämpare och en elektronisk differentialspärr bidrar den goda balansen till bilens sportiga köregenskaper. Det långa axelavståndet, de korta överhängen fram och bak och det platta batteripaketet gör att Kia EV6 blir större invändigt än vad exteriören antyder.

De nya förutsättningarna för interiördesign har Kias formgivare förvaltat väl genom att skapa en helt ny upplevelse av komfort och maximerat utrymme för såväl förare som passagerare. Varje invändig detalj andas kvalitet och funktionalitet. Allt från de skålformade sportstolarna med de distinkta neongröna sömmarna till de dubbla välvda panoramaskärmarna som ger föraren intuitiv översikt och full kontroll.

På ratten finns en dedikerad knapp för att aktivera GT-körläget som ger fullt utlopp för bilens dynamiska köregenskaper. Det är också enkelt att göra personliga inställningar, bland annat av styrkänsla, gasrespons och en mängd andra funktioner. Allt för att göra Kia EV6 GT till en personligt anpassad upplevelse.

Tack vare den revolutionerande 800-voltstekniken kan batteriet i Kia EV6 GT laddas 10–80% på ned till 18 minuter

Snabb, även när den står stilla.

Med köregenskaperna som Kia EV6 GT erbjuder vill du tillbringa tiden på vägen, inte vid laddstationen. Tack vare den revolutionerande 800-voltstekniken kan batteriet i Kia EV6 GT laddas 10–80% på ned till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare.* Bilen känner själv av vilken typ av laddningsstation du laddar vid och maximerar laddningshastigheten efter förutsättningarna.

De dubbla elmotorerna utvecklar tillsammans 585 hästkrafter och ger bilen en räckvidd på upp till 424 km och en dragkapacitet på hela 1800 kg. 21-tumsfälgar tillsammans med högpresterande bromsar från Brembo säkerställer att Kia EV6 GT inte bara utstrålar kraft, utan även kontroll. De neongröna bromsoken visar att det inte är en vanlig Kia EV6 vi har att göra med.

Din KIA tjänstebil ska kännas spännande, men upplägget får gärna vara fritt från överraskningar

Kia Originaltillbehör

Din tjänstebil ska kännas spännande, men upplägget får gärna vara fritt från överraskningar.

Med Kia Business Lease kan du uppleva laddbar frihet i form av en välutrustad laddbar Kia inklusive försäkring, service, vinterhjul och garanterat restvärde.

KIA´s Mål, 100% laddbart 2024

Kias mål – 100% laddbart 2024

Kia vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el och sedan 2014 har Kia lanserat åtta laddbara bilmodeller. Idag är vår andel laddbar försäljning 87% och vi har låga 30 g/km CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 67 g/km. Men det räcker inte för oss.

Vi hoppas att ännu fler vill vara med i rörelsen framåt mot 100% laddbart och därmed ännu lägre CO2-utsläpp.
Källa: Vroom jan-april 2023

KIA elbil ett klimatsmart val

Klimatpositiv laddning med Kia & Boo Energi.

Med Kia och Boo Energi kan du få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år, värde 3 600 kr när du köper eller leasar en ny laddbar Kia. All el som Boo Energi säljer är 100 % förnybar.
Därutöver, för varje såld kWh, så klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10 % i hållbarhetsprojekt som ökar andelen förnybar energi globalt.
Kompensationen täcker den sålda elens livscykel och lite till. Det är klimatpositiv el.

7 års nybilsgaranti

Med en produktkvalitet som är utvecklad och testad under extrema förhållanden erbjuder Kia ett bekymmersfritt bilinnehav med hela 7 års nybilsgaranti från fabrik. Garantin gäller även Kias EV-batterier.