Kia EV9. En laddbar vinnare.

Prisregnet över Kia EV9 fortsätter. Kias eldrivna SUV har utsetts till ”Årets elbil i världen 2024” av World Car of the Year (WCOTY), ”Årets familjebil” av motortidningen TopGear samt fått utmärkelsen “Bästa elektriska 7-sitsiga bil” av motortidningen What Car. Den har även fått Teknikens Världs Stora Bilpris, titeln ”Årets elbil”, som delas ut av tidningen Elbilen och den har blivit utsedd till ”North American Utility Vehicle of the Year” av Nordamerikanska Årets Bil (NACTOY) samt korats till ”Årets lyxbil” av de tyska Årets Bil-journalisterna. Kom in och låt dig imponeras du också.

Förmånsvärde fr. 3 676 kr/mån*

Imponerande prestanda.

Kia EV9 har 384 hästkrafter, en acceleration från 0 till 100 på 6 sekunder, fyrhjulsdrift, plats för upp till sju personer och inspirerande köregenskaper.

Den rymliga kupén ger en bekväm, tyst och skön upplevelse för alla i bilen, även i lite högre hastigheter. Det väl tilltagna bagageutrymmet ger plats för allt du vill ha med på resan. Behöver du ha med dig ännu mer så är Kia EV9 godkänd för en dragvikt på hela 2500 kg (BE-körkort krävs).

Kia EV9 – med ultrasnabb laddning.

Kia EV9 gör det enkelt och bekvämt att köra elbil, med ultrasnabb laddning tack var 800-voltstekniken. Du kan ladda från 10–80% på ned till 24 minuter, och batteriet på hela 99,8 kWh ger dig en räckvidd på upp till 505 km. Dessutom har Kia EV9 den smarta Vehicle-2-Load-funktionen som gör att du exempelvis kan ladda din laptop, elcykel eller driva en projektor från bilens högvoltsbatteri.

Sex till sju bekväma sittplatser.

Kia EV9 är utvecklad för att kunna erbjuda 6 eller 7 sittplatser som ger full komfort även på de längsta resorna.

Bland annat har den relaxstolar fram (EV9 Plus och GT Line) och en interiör som har utformats för att göra resorna med familj och vänner riktigt bekväma. Det är som att sitta hemma i vardagsrummet fast ni är på väg mot nya äventyr. Flera olika typer av återvunna material har använts till interiören – utvalda med respekt för vår omgivning.

Smart ruttplanering för en enklare resa.

Kia EV9 är full av den senaste tekniken. Bland annat är den utrustad med smart ruttplanering vilket betyder att bilen lägger till laddstopp helt automatiskt efter förarens önskemål. På så sätt får du hjälp att välja de bästa laddstationerna längs din rutt baserat på avstånd och batterinivå – för en enklare och smartare resa.

Förberedd för dubbelriktad laddning.

Kia EV9 är en del av framtidens elanvändning. Bland annat är den förberedd för Vehicle-2-Grid som låter dig lagra ström i bilens batteri när elpriserna är låga och sedan mata tillbaka den till elnätet och få betalt när priserna stigit. Systemet kommer först lanseras i Nederländerna för att senare rullas ut i övriga Europa.

Teknik för större upplevelser.

Kia EV9 är byggd på E-GMP-plattformen som möjliggör ultrasnabb laddning, inspirerande köregenskaper och en imponerande komfort. EV9 erbjuder även en lång rad avancerade tekniska system som exempelvis fjärrstyrd parkering vilken låter dig parkera din EV9 när du befinner dig utanför bilen och en kamera med 360-gradig vy som ger dig fullständig uppsikt runt om bilen när du sitter i den.

Alltid 7 års nybilsgaranti.

Med Kia får du alltid hela 7 års nybilsgaranti från fabrik. Vilket även gäller på EV-batterierna. Något Kia kan erbjuda, då bilarna är utvecklade och testade under extrema förhållanden för att ge dig ett bekymmersfritt bilägande. Det är kvalitet på riktigt.***

Alltid i en Kia.

Kia har gjort sig kända för sina frikostiga utrustningsnivåer. I en laddbar Kia ingår exempelvis följande som standard:

  • Metallic / pearl-lack
  • Rattvärme
  • 7 års nybilsgaranti från fabrik
  • 7 års assistans i samband med Kia Originalservice ****
  • 7 års telematik (Kia Connect)
  • 7 års uppkopplad navigation med live-tjänster (Kia Live)
Energiförbrukning blandad körning Kia EV9 22,2–22,8 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP.
*Förmånsvärde: beräknad nettokostnad för föraren efter 50 procent marginalskatt.
Marginalskatten är individuell och beroende på din inkomst och kommunalskatt.
Bilen på bilden kan vara extrautrustad.
** 7 år nybilsgaranti: Garantin följer bilen och upphör sju år efter första registreringsdatum eller efter 15 000 körda mil, det som först uppnås, alternativt med obegränsad körsträcka de första tre åren. För att nybilsgarantin ska gälla så måste all service utföras antingen av en auktoriserad Kia-verkstad eller av annan verkstad, förutsatt att arbetet utförts på ett fackmannamässigt sätt enligt Kias serviceprogram under hela garantitiden. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik.
*** Assistans: När du köper eller leasar en ny Kia ingår Fri Assistans till första servicetillfället. När du därefter servar din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad får du inte bara en originalservice med högsta kvalitet på allt från själva utförandet till varje liten reservdel. Du får också automatiskt en kostnadsfri förlängning av Kia Assistans som gäller till nästa servicetillfälle. Det gäller ända till den dagen då din bil är 7 år eller har rullat 15 000 mil. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik.